Cursus aanbod

Alle hierna genoemde cursussen zijn op uw verzoek naar uw wensen aan te passen, zowel in te behandelen onderwerpen als duur van de cursus (aantal lessen)

 Photoshop Elements

Photoshop CS, het fotobewerkingsprogramma voor de professional. Met het eenvoudigere en goedkopere programma Photoshop Elements leert u op een speelse wijze om te gaan met de belangrijkste functies van Photoshop. U leert te selecteren, kopiëren en plakken van onderdelen van foto’s, en deze eventueel te transformeren. Ook werken met lagen, werken met filters, retoucheren en het werken met teksten behoort tot de lesstof, alsmede het verbeteren van de kwaliteit van foto’s wordt behandeld. In 7 lessen kunt u uw foto op een professionele wijze aanpassen en manipuleren naar uw eigen wensen en creativiteit.

 

Cursus Word en Excel

Inmiddels zijn vele mensen bekend met de Pakketten Word en Excel van MS Office. Ze dienen als standaard voor tekstverwerken en rekenprogramma (spreadsheet). In deze cursus wordt u bijgespijkerd in het omgaan met deze progamma’s en krijgt u extra vaardigheden die het werken met de pakketten veel handiger maken. Ook leert u de combinatie mogelijkheden van bij de pakketten zodat u uw werk nog efficiënter kunt uitvoeren. Denk hierbij aan samenvoegen van Word en Excelbestanden tot bv mailings en andere toepassingen. Ook wordt even aandacht besteed aan het pakket Open Office, dat in vele opzichten heel erg lijkt op MS Office maar gratis verkrijgbaar is op het Internet en volledig compatibel is met MS Office.

Cursus fotoalbum maken

Je hebt op je vakantie of bij een feest veel foto’s gemaakt. Allemaal afdrukken is niet zinvol. Met een digitale camera maak je meer foto’s dan nodig is.
Is het niet fijn om van de meest imposante en mooiste foto’s een mooi album te kunnen maken, met een mooie verhaallijn.
Via bekende afdrukcentrales gaat dat heel erg makkelijk. In een paar lessen helpen we je op weg om met die mooie foto’s een geweldig album te maken, voor zien van pakkende teksten en effecten. Foto’s die niet helemaal goed zijn kunnen op een eenvoudige wijze worden verbeterd. Belichting, rode ogen, bijsnijden etc. 
Je vakantie of het feest krijgt daardoor een prettige ”verlenging”, waarvan je tot in lengte van dagen kunt blijven genieten.

Cursus opschonen van je computer

Na verloop van tijd wordt je computer trager en trager. Dit heeft niet alleen te maken met de grootte van de programma’s die erop draaien maar ook door vervuiling van je computer door het dagelijks gebruik. Na elk gebruik blijven sporen achter in het register, een databank waaruit Windows, bij het opstarten en het werken data, opbergt en ophaalt. Ook raken de bestanden op de harde schijf na verloop van tijd gefragmenteerd. Bij velen is de opslag van allerlei gebruiksbestanden een rommeltje, je kunt bestanden niet meer of moeilijk terugvinden omdat ze zo maar ergens staan of allemaal door elkaar staan. Hoe breng je orde in deze chaos en maak je je computer of laptop weer fit. In 3 lessen wordt je dit geleerd. Het is geen interactieve les omdat wij op netwerken niet de rechten hebben om dit soort acties uit te voeren. De lessen zullen dus vooral kijk en luister lessen worden. Misschien heb je een laptop, die kun je dan wel meebrengen.

Instructie Tablets, zowel Apple als met Android besturingssysteem

De instructie kunnen in groepen als ook individueel worden gegeven. Afhankelijk van uw vaardigheden kan een instructieprogramma samen met u worden opgesteld.